A napokban nyilvánosságra került egy titkos hangszalag, amely a fóti útfelújítás érintettjeinek egyezkedését rögzíti. A korrupció gyanúját felvető hanganyag alapján az a benyomás alakulhat ki a választókban, hogy a törvénytelen tevékenység egyik meghatározó szereplője Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke, akinek most "Kiváló Úttörő" címet kívánunk adományozni - mondta Galba-Deák Ádám, a Demokratikus Hálózat elnöke az ellenzéki párt Szentkirályi utcai székházánál tartott sajtótájékoztatón.

 

Galba-Deák Ádám közölte: a napokban nyilvánosságra került hangszalag szerint a pályázó cég képviselője, az önkormányzati cég vezetője és a fideszes felügyelőbizottsági elnök tárgyal arról, miként lehetne a beruházáson belül többletforrásra szert tenni. Ennek lényege, hogy a munkát alulértékelnék, majd a pótmunkáért felvett pénz egy részét maguk között osztanák el. A felvételen elhangzott az is, hogy baj esetén "Kövér Lacihoz lehet fordulni". Az előkerült hanganyag alapján tehát az a benyomás alakulhat ki a választókban, hogy a törvénytelen tevékenység egyik meghatározó szereplője Kövér László, jobboldali politikus.

 

A "Kiváló Úttörő" címet tehát nem azért szeretnénk átadni Kövér Lászlónak, mert tökéletesen teljesítette az úttörők 12 pontját, hanem, mert tudjuk, "a jó úttörő ott segít, ahol tud" - hangsúlyozta Galba-Deák Ádám.

 

Németh Gábor, a Societas - Új Mozgalom budapesti alelnöke speciális ajándékot, egy, az "útiköltségek" gyűjtésére szolgáló perselyt kívánt átadni Kövér Lászlónak, hogy abban gyűjthesse a pénzt a Lánchíd Rádiónak, a Hír TV-nek, a Kurucinfónak és az Echo Tv-nek. Azoknak a sajtóorgánumoknak tehát, amelyekről a hangfelvételből kiderült, hogy törvénytelen ügyleteik lebonyolítása során honorálnak.

 

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője elmondta: néhány héttel ezelőtt a Heti Válasz címlapján szerepelt Kövér László, aki a lapnak azt mondta, neveket akar arról, kik, milyen módon vettek részt adócsalásban, korrupciós ügyekben. A fóti hangfelvétellel összefüggésben most mi is nagyon sok nevet akarunk hallani - hangsúlyozta a képviselő.

 

A sajtótájékoztató után a Demokratikus Hálózat, a Societas - Új Mozgalom és a Solidus Egyesület képviselői becsengettek a Fidesz központi hivatalába, hogy átadják az emléklapot és a perselyt Kövér Lászlónak, aki azonban nem tartózkodott az épületben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr871369974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása